Դդումով բաղադրատոմսեր

Դդումով տորթ -մուսս

Բաղադրատոմսը տե՛ս այստեղ:

Շոկոլադե տորթ դդումի նրբաբլիթներով

Բաղադրատոմսը տե՛ս այստեղ:

Պաստա դդումով և բեկոնով

Բաղադրատոմսը տե՛ս այստեղ:

Լցոնված դդում

Բաղադրատոմսը տե՛ս այստեղ:

Դդումով կեքսեր

 

 

Մենք պատրաստեցինք այս համեղ կեքսերից: Ահա բաղադրատոմսը:

Բաղադրություն
Ալյուր՝ 2 1/4 բաժակ
Փխրեցուցիչ՝ 1 ճաշի գդալ
Սոդա՝ 1/2 թեյի գդալ
Աղ՝ 1/2 թեյի գդալ
Դարչին՝ 1 թեյի գդալ
Կոճապղպեղի փոշի՝ 1/2 թեյի գդալ
Մշկընկույզ՝ 1/2 թեյի գդալ
Բուսայուղ՝ 1/2 բաժակ
Շաքարավազ՝ 1 բաժակ
Ձու՝ 2 հատ
Մուշկային դդում՝ 200գր
Կաթ՝ 3/4 բաժակ

Նախ՝ կեղևազրկելով մոտ 200 գր հասնող դդմի կտորը, անհրաժեշտ է կտրատել խորանարդերի, շոգեխաշել կամ ջեռոցում 200°Cջերմության ներքո տապակել մինչև դդմի դրանց կենտրոնը փափուկ կդառնա: Իսկ այնուհետ խորանարդիկներից պետք է խյուս պատրաստել՝ ցանկալի է խառնիչով:

Մինչև դդմային խյուսի սենյակային ջերմաստիճանի հովանալը, խառնել ալյուրը, աղը, սոդան, փխրեցուցիչը, կոճապղպեղը, դարչինը, քերած մշկընկույզն ու մանրեցված մեխակը: Հարիչով հարել ձվերը և շաքարավազը, ավելացնել դդմային խյուսը, կաթը և գդալ առ գդալ՝ալրային զանգվածը: Երբ ապագա կեքսի չոր և թաց բաղադրիչներն, իրար հետ խառնվելով, կդառնան համասեռ զանգված, խմորին ավելացնել բուսայուղը:

Կեքսերի թխելու ամանների մեջ դնել ձևաթխտերը, դրանց 1/3-ի չափով լցնել խմորը և թխել մինչև 180°C  նախապես տաքացված ջեռոցում՝ մինչև փայտիկը կեքսի մեջ խոցելիս չոր դուրս կգա:

Սիրով ներկայացնում եմ նաև մեր պատրաստած տեսանյութը:

 

Advertisements

Թողնել պատասխան

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Փոխել )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Փոխել )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Փոխել )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Փոխել )

Connecting to %s